AĞIZ DIŞ VE ÇENE CERRAHISI
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi
Bir diş implantı yapay bir diş kök replasmanıdır ve protez diş hekimliğinde dişlere veya diş gruplarına benzeyen restorasyonları desteklemek için kullanılır. Günlük dilde diş implantları vidalı diş implantları veya diş implantasyonu olarak bilinir. Geleneksel kaplamalar, dental köprülü ve plaka protezi, en doğal ve alternatif protez tedavileridir.

İMPLANT KİMler YAPTIRABİLİR ?

Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece, diş implantlarını kimlerin yaptırabileceği ile ilgili herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. İmplantlar tercihen, kemik ve çene gelişimi henüz tam olarak tamamlanmamış genç erişkinlere uygulanamayabilir.

Klasik köprü protezi yapıldığında, boşluğa yakın sağlıklı dişler kesilir.

Bu durumda, diğer dişleri kesmemek için sadece bir implant yerleştirerek daha estetik ve fonksiyonel sonuçlar sağlanır.

Alt çenesindeki tüm dişlerini kaybetmiş ve protezi sık sık sürekli ağrıyan ve protez hareketinin bir sonucu olarak çiğneme yapamayan hastalar. Bu şikayet kemik dokusunun erimesiyle daha uzun sürede kaybolur.

İmplant tedavisi gören bu hastalar için sıklıkla şikayet ettikleri ağrılar kemiğin erimesiyle ortadan kalkar.

Bu süreç dişlerde yumuşak damar sinirinin (dental pulp) fazlalığının yer aldığı hastalıkları tedavi etmeyi amaçlar.

Ameliyat sırasında, diş özü ile enfekte olan dişler muhtemelen yıllar önce çıkarılmıştır. Dengeli implantasyonların yardımı ile bu tür dişleri tekrar ağız içine yerleştirmek mümkündür.

DOLGULAR / KOMPOZİT (diş renginde), AMALGAM (metal) Diş dolgusu için malzeme seçerken, hekim dişlerin arkasındaki çiğneme basıncını, ön dişlerdeki estetik ve dayanıklılığı, hastanın şikayetlerini ve dişlerdeki boşluklar nedeniyle aşınmış kısımları göz önünde bulundurur.

PERİYODONTOLOJİ (Diş eti hastalığı)

Diş hastalıklarının ilk belirtileri hastalar tarafından normal diş fırçalama sırasında diş etlerinin kanaması durumlarında ortaya çıkar. Ayrıca, özellikle sabahları kötü bir tat ve kokulu bir nefes olabilir. Tartar, diş eti iltihabı ve diş eti hastalığının en önemli sonuçlarından biridir.