OBEZITE CERRAHISI
Obezite Cerrahisi
Çalıştığımız hastanelerimizdeki genel cerrahi birimlerdeki tedavi hizmetlerimizin tamamı deneyimli ve uzman doktor ve sağlık personeli tarafından hasta odaklı, güvenilir ve şeffaf bir şekilde verilmektedir. Bu ünitedeki tüm cerrahi işlemler ve tüm laparoskopik cerrahi işlemler başarıyla gerçekleştirilir.

Hasta sağlığı açısından planlanan tüm tedavi süreçleri, özellikle de obezite operasyonları, çalıştığımız hastanelerdeki diğer branş ve hekimlerin konsültasyonları ile desteklenmektedir.

- Obezite ve Metabolik Cerrahi

- Laparoskopik Reflü Cerrahileri

- Gastrik Balon Prosedürü

- Laparoskopik Mide ve Bağırsak Kanseri Cerrahisi

- Endoskopi Ünitesi:

Gastroskopi - Kolonoskopi

- Hemoroit Cerrahisi

(Longo-Hemorroidopexy)

- Mide ve Kasık Fıtığı Cerrahileri

- Göğüs Kanseri Cerrahisi

- Tiroid Bezi Kanseri ve Guatr Cerrahileri

TÜP MİDE AMELİYATI

Tüp Mide Operasyonu olarak da bilinen Gastric Sleeve operasyonu laparoskopik (kapalı) yöntemle ve genel anestezi altında yapılır. Bu tip bir obezite ameliyatı son dönemde uygulanan en yaygın yöntemdir. Mideyi, pilorun (midenin uç noktası) uç noktasından başlayarak, özel aletler ile yaklaşık 3-6 cm mesafeden bir tüp haline getirme işlemidir. İşlemden yaklaşık 45 dakika sonra midenin yaklaşık% 75-80'i çıkarılır.

Ameliyat sonrası, hastaya özel hazırlanan diyet ve beslenme programı ile hasta sağlıklı kilosuna 10-12 ay içerisinde ulaşmaktadır.

Tüp Mide Nasıl Zayıflatmaya Neden Olur?

Tüp mide, kısıtlayıcı bir işlemdir. Midenin boyutunu büyük ölçüde azaltır ve bir kerede yenebilecek yiyecek miktarını sınırlar. Besinlerin emiliminin azalmasına veya bağırsakların devre dışı kalmasına neden olmaz. Bu ameliyattan sonra, hastalar çok az miktarda yemek yedikten sonra kendilerini tam doymuş hissederler. Tüp mide iştahta bir azalmaya neden olabilir. Midenin boyutunu küçültmenin yanı sıra, işlem, midenin ürettiği “açlık hormonu” ghrelin miktarını azaltır. Bu etkinin süresi henüz net değildir, ancak çoğu hastanın ameliyattan sonra açlığı önemli ölçüde azaldığı görülmektedir.

Tüp Mide Ameliyatını Avantajları

Mide hacminin büyüklüğü azalır, ancak sonra fonksiyonlarına ulaşır.

Midede meydana gelen ülser olasılığını en aza indirir

Daha az gıda intoleransı

Laparoskopik olarak küçük bir delikten yapılır

Tüp Mide Ameliyatı sonrası diyet önerileri

Tüp Mide sindirim sisteminizdeki değişiklikler, belirli bir diyeti izlemeniz gerektiği anlamına gelir. Yeni yaşam tarzınız için gereken değişiklikleri yapmanıza yardımcı olmak için hastaneden taburcu edilmeden önce bir diyetisyen sizi görecektir. Ameliyatın ikinci gününden sonra yavaş yavaş sıvı almaya başlayabilir ve üçüncü gün düzenli olarak 14 gün boyunca sıvı alabilir ve zamanla yumuşak yiyecekler yemeye başlayabilirsiniz. Cerrahinin 4. haftasından sonra her çeşit yemeği yiyebileceksiniz. Günde en az altı kez küçük, sık yemek yiyin. Herkes yiyecekleri farklı şekilde tolere eder. Sorun yarattığı bilinen yiyeceklerden kaçının.

GAZLI BALON PROSEDÜRÜ

Gastrik bir balon açlık hissini azaltmayı ve sadece küçük öğünler yedikten sonra daha uzun süre tok hissetmenizi sağlamayı amaçlar. İntragastrik balon olarak da bilinen bu tip kilo verme tedavisi, invaziv cerrahi olmadan kilo vermenize yardımcı olabilir. İşlem sırasında bir endoskop (ince, esnek bir teleskop) kullanarak ağzınızdan midenize yumuşak bir balon yerleştirilir. Balon daha sonra midenizi kısmen doldurmak için tuzlu su çözeltisi ile doldurulur ve bu da büyük miktarda yiyecek veya içecek için daha az yer bırakır. Gastrik bir balon geçici bir kilo kaybı çözeltisi olarak tasarlanmıştır ve genellikle altı ay sonra alınacaktır. Bazen mide bandı veya mide bypass ameliyatı geçirmeniz için yeterli kilo vermenize yardımcı olmak için kullanılır.

İntragastrik balon kimlere uygulanır?

İntragastrik balon, en az 5 yıl boyunca obezite çeken kişilerde kilo kaybına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. BMI (vücut kitle endeksi) 30 ve daha düşük olanlar. Ayrıca diğer kilo verme ameliyatları için uygun olmayan kişiler için de kullanılır. Gastrik Balonun kullanımı ameliyattan önce ağırlığın azaltılmasında yardımcı olabilir, bu nedenle fazla kilolu hastalarda cerrahi prosedürlerle ilgili riskleri azaltır.

Gastrik balon işlemi nasıl yapılır?

Balon, mideye, ameliyat gerekmeden ağızdan sokulur. Doktor mideye endoskopik bir kamera (gastroskop) yerleştirir. Herhangi bir anormallik gözlenmezse, balon ağzın içine ve özofagustan aşağıya mideye yerleştirilir.

Mideye girdikten sonra balona bağlı küçük bir doldurma tüpünden steril bir tuzlu su çözeltisi ile doldurulur. Doktor, bir kez doldurulduktan sonra, dış mide hafifçe çekerek tüpü alır ve balonu mide içinde bırakır.

Balonun yerleştirilmesi yaklaşık 20 dakika sürer, daha sonra hastalar servisteki hemşireler tarafından izlenir. Bu “sadece günlük” bir prosedür olduğundan, hastalar balon yerleştirildikten iki saat sonra genellikle evlerine gönderilir.